Gece burnu tıkananlar buraya!

Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 15:32:00

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 15:32:00

Burun tıkanıklığı hemen herkesin yaşayabileceği doğal bir durumdur. Farklı durumlarda yaşanan rahatsızlıklar dışında alerjik, çevresel vb. durumlarla da karşılaşabiliniyor. Bazı burun tıkanıklığı gece yaşandığında hayat kalitesini düşürebiliyor.

AKSAM.COM

ABONE OL

Burun tıkanıklığı bazı durumlarda gece yatağa yatarken de ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda yapılabilecek kesin bir çözüm bulunmasa da burun tıkanıklığına iyi gelecek yöntemler haberimizde... İşte burun tıkanıklığı için evde yapılacak çözümler...

Eğer herhangi bir durumda alerji söz konusuysa oda havalanmalı, çarşaflar temizlenmelidir. Yatak odası tozdan arınarak yatağa geçilmelidir. Parfüm oda kokusu vb. ürün kullanılmamalıdır. Nane ve mentole alerjisi olmayanlar için bir bardak sıcak suyun içine nane ve mentol atmanız fayda sağlayabilir. Uykunuzu rahat çekmenize, iyi nefes alıp vermenize yol açacaktır.

Nem dengesi sağlanarak alınan mentol kokusu burnu açıp gevşemenize sebep olacaktır. Tozdan uzak temizlenmiş yatak odanızda rahat uyku çekmenizi sağlayacaktır. Kişinin genel sağlığının bozulmasıyla birlikte gelişen gece burun tıkanıklığı vakalarında ise uzman bir hekime görünerek odak hastalığın tedavi edilmesi önerilir.