Gördüklerinize inanamayacaksınız! Dünyanın en tuhaf yemekleri

Yayın Tarihi: 07 Temmuz 2024 Pazar 22:27:00

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2024 Pazar 22:27:00

Dünya mutfaklarının en leziz yemeklerini hepimiz merak ederiz. Peki aşağıda listelenen tuhaf yemekleri denemek ister miydiniz?

Her ülkenin kendine ait bir kültürü var. Kültür doğrultusunda yedikleri yemekler de farklılıklar olabiliyor. Balık gözü çorbası, timsah şişleri gibi farklı yemeklerden oluşan yemekler sizi şaşırtabilir. Ancak saydığımız bu yemekler bazı kültürler için adeta lezzet kaynağı.

İşte, gastronomi dünyasının sınırlarını zorlayacak alışılmadık tatlara sahip tuhaf yemeklere dair detaylar...

TİMSAH ŞİŞ - AVUSTRALYA

Avustralya halkı, timsahların etinden şiş yapılıp tüketiyor. İnsanlar tarafından sürüngen hayvanların etinin oldukça lastiksi olduğu düşünülür ancak marine edilerek yumuşatılabilir. Ayrıca, Amerika'da özellikle Florida veya Louisiana gibi eyaletlerde de timsahların yaygın olduğu bölgelerde timsah etiyle benzer bir tarif yapıldığı biliniyor.

SALO - UKRAYNA

Ukrayna'da etin yağı kendi başına tüketilebiliyor. Genellikle dilimler halinde servis edilen bu yemek ayrıca hem tütsülenebilir hem de serin bir mahzende bir yıl bekletildikten sonra çavdar ekmeğiyle birlikte yenebilir. Çiğ ya da pişmiş olarak yenebilen bu yiyecek genellikle domuz yağı festivallerinde tüketilir.

KURBAĞA BACAKLARI - FRANSA

Ünlü bir Fransız yemeği olan kurbağa bacağı, çok çeşitli şekillerde pişirilebiliyor. Cuisses de Grenouilles olarak da bilinen bu yemek; ızgarada pişirilebilir, çorbada haşlanabilir, tavada kızartılabilir veya sotelenebilir. Protein, omega-3 yağ asitleri, A vitamini ve potasyum gibi besinlerle dolu olan kurbağa bacakları insanlar tarafından tercih edilebiliyor.

JÖLELİ GEYİK BURNU - KANADA

Kanada ve Alaska'nın ünlü yemeklerinden biri olan jöleli geyik burnu, geyik burnunun sarımsak, tuz, turşu baharatları ve sirkeyle pişirilmesiyle oluşur. Jöle benzeri bir madde oluşturmak için tekrar kaynattıktan sonra dilimleyip et suyuyla kaplanır ve soğumaya bırakılır.

MEDEMA (TON BALIĞI GÖZLERİ) - JAPONYA

Japonya'da tüketilen bu yiyecek, genellikle suda kaynatılır ve soya sosu, şeker, sake veya mirin (pirinç sirkesi) ile tatlandırılır. Lastiği andıran kabuğun altında yumuşak, yağlı bir madde bulunur. Tadı ise kalamar veya ahtapotu andırır. Medama, 90'lı yılların başında Japon medyasının Omega 3'ün faydalarını ilan ettiği dönemde tüketilmeye başlandığı biliniyor.

MUKTUK (DENİZ GERGEDANI) – İZLANDA VE GRÖNLAND

Muktuk, deniz gergedanı veya beyaz balinaların deri ve yağlarından oluşan parçalar halinde kesilmiş eskimolara özgü bir yiyecektir. Genellikle çiğ olarak servis edilir ancak soya sosuyla servis edilmeden önce salamura edilip derin yağda kızartılabilir.

HAKARL - İZLANDA

İzlanda'nın ulusal yemeklerinden birisi olan Hakarl, tadı sert peynir gibi olan köpekbalığından yapılır. Grönland köpekbalıklarının bağırsaklarını çıkarıp kafasını keserek oluşturulan bu yemek, sığ bir mezara koyulur, üzeri kum ve taşlarla örtülür. Böyle yapılma sebebi balığın zehirli olmasıdır, kaya bu zehri uzaklaştırır. 2-3 ay bekletilen bu et, şeritler halinde kesilir ve servis yapılmadan önce birkaç ay daha kurutulur. Vikingler tarafından mümkün olduğu kadar çok yiyecek saklamanın gerektiği bir zamanda bulunduğu düşünülüyor.

BEYAZ KARINCA YUMURTASI - LAOS

Dünyanın en sıra dışı çorbalarından biri olan karınca yumurtası, beyaz karıncanın kısmi embriyolarının yanı sıra ekşilik katmak için birkaç yavru karıncadan oluşan bir karışımla yapılıyor. Bu çorba, geleneksel bir Kuzeydoğu Tayland ve Laos yemeğidir. (Kaynak: Travel Food Atlas, Herald Weekly, Rough Guides, Chef's Pencil)