Manipüle olmaktan kurtulmak

Yayın Tarihi: 08 Temmuz 2024 Pazartesi 17:42:00

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2024 Pazartesi 17:42:00

Zamanla ne olduğu ortaya çıkan insanlar, zamanın bile değiştiremediği güzel insanlar... Evde, okulda, işte, duygusal manipüle ve çeşitleri her yerde… İnsanların olduğu yerde manipülasyonlar, manipülasyonu var eden de insanlar... Peki, bu manipülasyonlardan kurtulmak mümkün mü? İşte manipülatör insanlardan kurtulmanın yolları..

GUNES.COM

ABONE OL

Manipüle eden insanları dikkatlice izleyin. Bir insanı belli şekilde yönetmek küçük bir balığı pişirmeye benzer. Fazla oynarsanız, zarar verirler... Manipüle ettiklerini belli etmeden atılan her yarım adım, ilerde atacağınız sessiz çığlıkların başlangıcı olabilir. Manipüle edenler ağır davranmaktan çekinirler. Neden bile bile ladese girsinler? Buna karşı manipülasyondan kurtulmaktan başka kaçış yolumuz yok. Manipülasyonlardan kurtulmanın keskin ve kısa yolları haberimizde...

Kabul edin: Hayatınızda ne yaşarsanız yaşayın iyiliğinizin dönütünü kötülükle alacağınızı düşünmeyin. Sizin her zaman bir b planınız varsa, size bu planı sunan da hayatınızda oluşan sorunlardır. Sorunlarınızın varlığını kabul edin.

Sorular sorun: Manipülatör kişiler soru sorup yönetmeyi severler. Fakat sorunun kendilerine yöneltilmesinden hiç hoşlanmazlar.

Sevdikleriniz var: Hayatınızın akışında sevdiklerinizin var olması çok kıymetlidir. Güvenli bir alan oluşturarak varlığınıza sizin dışında değer katanları fark edin. Onlarla vakit geçirin...

Kendinizi tanıyın: Manipülatör davranışların genellikle zayıf noktalarınıza odaklandığını unutmayın. Sizi gerçekten tanıyan biri de sizi kolaylıkla manipüle edebilir. Fakat buradaki ince çizgi sizin kendinizi tanımanız, ezberlemeniz...

Sınırlarınızı belirleyin: Sınırlarınızı belirlemek, bir duvar örmek manasına gelmez. Her zaman az ve öz olmak sizi daha değerli, daha kaliteli hissettirecektir. Sınır çizerek manipüleden kurtulabilir. Kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Mantıklı davranın: Manipülatif kişiler duygusal insanları manipüle etmekten hoşlanırlar. Mantıklı hareket etmenize karşın karşı tarafın yönetim kapasitesini kısıtlamış olursunuz.