Sürücüler bu güneş gözlüğünü kullanmalı!

Yayın Tarihi: 06 Temmuz 2024 Cumartesi 17:43:00

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2024 Cumartesi 17:43:00

Sürücünün taktığı gözlük, sürüş kalitesini düşürebilir. Güneş gözlüğü seçerken en önemli belirleyicilerden biri gözlük camının zararlı ultraviyole ışınlarına karşı en az yüzde 99, mümkünse de yüzde 100 oranında koruyuculuk sağlamasıdır. Çünkü kısa dönem ultraviyole ışıklarına mahsur kalmak gözlerde güneş yanığı benzeri etkiler oluşturabilir. Peki, kaliteli gözlük nasıl seçilir ve araba kullanırken hangi gözlükler seçilmeli? İşte detaylar…

GUNES.COM

ABONE OL

Güneş gözlüklerinin aksesuar olarak tercih edilmesi sağlık açısından büyük risk taşıyor. Peki güneş gözlüğü sadece aksesuar mıdır?

Güneşin zararlı ışıklarından koruyan güneş gözlükleri sağlık açısından büyük önem taşır. Peki, araba kullanırken hangi güneş gözlükleri tercih edilmeli?

SÜRÜCÜLER HANGİ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ TERCİH ETMELİ?

Araba kullanırken takılan gözlük oldukça önemlidir. Sürüş için en konforlu gözlükler nötr renklere sahip olan polarize camlardır. Güneş gözlüklerinin polarize olması oldukça önemlidir. Konforlu bir sürüş sağlamasıyla beraber güneşin etki ettiği UV ışınlarından korur. Polarize cama sahip olan güneş gözlükleri, etrafın renk kontrastını, netliğini ve ayrıntılarını gösterir.

Gece polarize camlara dikkat!

Gece sürüşü yapıldığı esnada, polarize camlar ışığı fazlasıyla engeller. Bu da sürücüyü ve sürüşü tehlikeye atar.