YKS ek tercihleri ne zaman? Ek tercih kılavuzu 2024 ne zaman yayımlanacak? YKS ek tercih tarihleri

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:24:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:24:00

YKS ek tercih tarihleri, ilk yerleştirmelerde üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar tarafından sorgulanıyor. Bu yıl Devlet ve vakıf olmak üzere üniversitelerin toplam 23 bin 738 kontenjanı dolmadı. 2024 Üniversite sınavı tercihlerinde herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek tercih döneminde güncellenen kontenjanlar doğrultusunda yeniden tercih yapabilecekler. Peki YKS ek tercihleri ne zaman? Ek tercih kılavuzu 2024 ne zaman yayımlanacak? İşte 2024 YKS ek tercih tarihleri

YKS ek tercihler için gözler ÖSYM'den gelecek duyuruya çevrildi. Üniversite sınavı sonrasında ilk yerleştirmelerde herhangi bir programa kayıt yaptırmaya hak kazanamayan adaylar, güncellenen kontenjanlar doğrultusunda ikinci tercihlerle yeniden şansını deneyecekler. Peki YKS ek tercihleri ne zaman? Ek tercih kılavuzu 2024 ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapıldı.

Bu tarihlerde kayıt yapılmayan programların ÖSYM'ye bildirilmesinin akabinde YKS ek tercih kılavuzu hazırlanarak erişime açılacak.

2024 YKS ikinci tercih tarihleri henüz belli olmadı. 2024-2025 akademik yılı için yükseköğretim programlarına YKS ek tercihleri Eylül ayında yapılacak.

EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Üniversite tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından YKS ek tercih işlemleri başlayacak. İlk tercihlerin ardından ön lisans ya da lisans bölümüne yerleşemeyen öğrenciler, YKS üniversite ikinci tercih işlemlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden yapılacak.

YKS ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr " internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacak.

EK TERCİH KILAVUZU 2024 NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

YKS ek tercih kılavuzunun önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Tercih yapan ve herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan aday ek yerleştirmeden yararlanabilir.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Açık lise kayıtları ne zaman başlıyor? 2024-2025 Açık lise (AÖL) kayıt ve 1. dönem kayıt yenileme tarihleri