ABD Başkanı Joe Biden, günler sonra ortaya çıktı! Başkanlık yarışından çekildikten sonra ilk kez ABD halkına hitap edecek

Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 23:23:00

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 23:23:00

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekildiğini duyurduktan sonra kayıplara karışmıştı. Günler sonra yarın akşam ilk kez canlı yayında kameralar karşısına geçerek son gelişmeler ve yol haritası hakkında Amerikan halkına hitap edecek.

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekildiğini duyurduktan sonra kayıplara karışmıştı. Hastalık gerekçesiyle ortadan kaybolan Biden, 17 Temmuz'dan bu yana halkın karşısına çıkmadı.

BIDEN, YARIN AKŞAM HALKA HİTAP EDECEK

Biden, X hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın akşam yerel saatle 20.00'da (TSİ 03.00) Oval Ofis'ten önümüzdeki süreç ve Amerikan halkı için bu işi nasıl bitireceğimle ilgili halka hitap edeceğim." ifadesini kullandı.

İYİ OLMADIĞINA DAİR İDDİALAR VARDI

Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde ve sosyal medya kullanıcıları arasında Biden'ın sağlık durumuyla ilgili tartışmalar ortaya çıkmış, bazı kişiler Biden'ın sağlık durumunun iyi olmadığını iddia etmişti.

KAMALA HARRIS'İ KENDİ YERİNE ÖNERMİŞTİ

17 Temmuz'da Kovid-19'a yakalanan ve Delaware'de kendini izole eden Biden, 21 Temmuz Pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.

Biden, dün Beyaz Saray'a dönerek rutin çalışmalarına başlamıştı.