Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Türkiye Kart' projesi hayata geçiyor

Yayın Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar 13:56:00

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar 13:56:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 81 ildeki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayacak olan 'Türkiye Kart' sistemini yıl sonuna kadar hizmete açmayı hedeflediğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, günlük hayatta sıklıkla kullandığımız toplu taşıma kartlarıyla ilgili geliştirdikleri projeyi duyurdu. 81 ilde hayata geçmesi planlanan 'Türkiye Kart' projesi ile bütün toplu taşıma kartları tek bir yerde toplanabilecek.

Bakan Uraloğlu, yıl sonuna kadar kullanıma açmayı hedefledikleri şehirleri ise şu sözlerle belirtti: "Türkiye Kart uygulamasını yıl sonuna İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban başta olmak üzere Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep'te kullanıma açmayı hedefliyoruz."

PTT İŞYERLERİNDEN SATIN ALINABİLECEK

Türkiye Kart'ın PTT iş yerlerinden satın alınabileceğini bildiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşımıza ulaşımda kolaylık sağlayacak bu projemizi cüzi bir rakamla hizmete sunuyoruz. PTT iş yerlerinden Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlarımız 'şemasız' Türkiye Kart için 40 lira, 'debit' ve 'prepaid' Türkiye kartlar için ise 60 lira gibi sembolik rakam ödeyecek. Engelli, şehit yakını, gazi, 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara verilecek kartlara ilişkin de çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla görüşmeler sürdürüyoruz."