Günlerdir tek bir iz bulunamadı! Deprem cihazları 8 yaşındaki Narin için görevde

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 23:58:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 23:59:00

Diyarbakır'da en son görüldüğü noktayla evinin arasındaki kısa mesafede kaybolan Narin Güran'dan günlerdir tek bir iz bulunamadı. Küçük kızın güvenlik kamerası tarafından son görüntülendiği noktayla evinin arasında yaklaşık 120 metre olduğu görüldü. Narin'in tepedeki iki patika yoldan birini kullandığı; birinci yolun eve, ikincisinin de camiye gittiği öğrenildi. Narin'i arama çalışmalarda 12 bin 550 araç arandı; 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 11 bin dönümden fazla alan tarandı. Kayıp kızın evine 60 metre mesafede bir alan 6 görüntüleme cihazı ile didik didik arandı.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

DİYARBAKIR GÜNLERDİR NARİN'İ ARIYOR

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında arama çalışması yürüttü.

AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, mahalleye giren ve bölgeden ayrılan araçları da aradı.

SADECE TERLİĞİ BULUNDU

Bağlar ilçesinde Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmaları dün de devam etti. Narin'in evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta terliği bulundu. Baba Arif Güran, "Sanki yer yarıldı içine girdi. Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor" dedi.

9300 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Arama çalışmalarında bugüne kadar mahallenin giriş ve çıkışları dahil toplam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Küçük çocuğun ortaya çıkan son görüntülerinde dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü, ardından onlardan ayrılarak tepe yolunu kullanıp evine doğru gittiği görüldü.

ARAMALARDA YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI KULLANILDI

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, AFAD ekipleriyle Tavşantepe İlkokulunun güvenlik kamerasınca Narin'in son görüntüsünün kaydedildiği yerin 60 metre yakınında bulunan saman yığınını aradı.

SAMAN ALTINDA DA ÇALIŞMA DEVAM ETTİ

Saman yığını üzerindeki brandayı kaldıran ekipler, deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazıyla tarama yaptı. Ekipler, uzun şişlerle saman altında da çalışma gerçekleştirdi. Bu arada, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesince arama çalışmalarında yer alan ekiplere yemek ve çay ikramında bulunuldu.