Şehir seferber oldu, 8 yaşındaki Narin'i arıyor! 120 metrelik sır üçgeni

Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 22:35:00

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 22:35:00

Diyarbakır'da en son görüldüğü noktayla evinin arasındaki kısa mesafede kaybolan Narin Güran'dan 5 gündür tek bir iz bulunamadı. Küçük kızın güvenlik kamerası tarafından son görüntülendiği noktayla evinin arasında yaklaşık 120 metre olduğu görüldü. Narin'in tepedeki iki patika yoldan birini kullandığı; birinci yolun eve, ikincisinin de camiye gittiği öğrenildi. Narin'i arama çalışmalarda 12 bin 550 araç arandı; 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 11 bin dönümden fazla alan didik didik tarandı.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

BÖLGEDE TERLİK BULUNDU

Ailenin kayıp ihbarıyla birlikte arama çalışması başlatıldı. Bölgede bir terlik bulundu, ancak terliğin numarası küçük kızın ayak numarasıyla eşleşmedi.

Kişilik testi: Sabırlı mısın sabırsız mı? Fotoğrafta gördüğünüz ilk şey sırları ortaya çıkarıyor

9 BİN 300 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Narin'i bulmak için dün akşam jandarma ekiplerince mahalledeki tüm evlerde arama gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında, mahalledeki evler ve köye giriş-çıkış yapan araçlar arandı. Şimdiye kadar toplamda 9 bin 300 araç kontrol edildi.

20 KİLOMETRELİK KANAL BOYUNCA ARAMA YAPILDI

Bögedeki sulama kanalının su seviyesi düşürüldü. Mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca arama yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda arama çalışması yürüttü.

Bir lokması kutu kutu kolajene bedel! Cildi 10 yıl gençleştiren besinler...

KAN İZLERİ BULUNDU

Arama tarama faaliyetlerinde Narin'in yaşadığı evin yaklaşık 30 metre yakınındaki alanda yer alan taş üzerinde kurumuş kan izlerine rastlandı.

Bunun üzerine jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemi alındı. Bölgeye gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri, üzerinde kan bulunan taşı incelemek üzere götürdü.

Siyah sarımsak evde nasıl yapılır? Siyah sarımsak nasıl kullanılır?

EKİPLERİN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı, İl Emniyet Müdürlüğüne ait helikopter de mahallenin üzerinde ve çevresinde gerçekleştirdiği uçuşla arama çalışmalarına destek verdi. Ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, kayıp kız çocuğu Güran'ın bulunabilmesi amacıyla Valilik koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran'ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

SON GÖRÜNTÜLERİ

Küçük kızın son görüntülerinde, 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü görüldü.