Birol Güven: “Film çekmek için derdinizin olması lazım”

Yayın Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar 13:20:00

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar 13:20:00

12.Boğaziçi Film Festivali'nin kapanış töreni, Atlas 1948 Sineması'nda düzenlenen programla yapıldı. Programa katılan Sinema Genel Müdürü Birol Güven, film çekmenin püf noktalarını izleyicilerle paylaştı.

AKŞAM GAZETESİ

ABONE OL

12. Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması'nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Gecede, Ulusal Yarışma'da En İyi Film 'Mukadderat' olurken, 'Döngü' ile Erkan Tahhuşoğlu 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandı. Uluslararası Yarışma'ya ise üç ödülle 'Shambhala' damgasını vurdu.

FESTİVAL İÇİN ÇOK UMUTLUYUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, törende Boğaziçi Film Festivali'nin her geçen yıl büyüdüğüne işaret ederek, "Bizim çok umutlu olduğumuz festivallerden bir tanesi de bu festival. İnşallah çok yakın bir gelecekte dünya çapında çok önemli bir marka olacak" ifadelerini kullandı.

FİLM ÇEKMEK İÇİN İKİ ŞEYE İHTİYAÇ VAR

Birol Güven, film çekmek için iki şeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bunlardan biri bilgi, biri dert. Derdi olmayanın filmi de olmaz." dedi.

Festivalin 'Onur Ödülü', geçen yıl vefat eden görüntü yönetmeni İlker Berke adına verildi. Berke adına ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven takdim etti.