Çayı böyle içen kadınlar hastalığa yakalanıyor! İşte vücudunuzu tüketen hata

Yayın Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 23:11:00

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 23:11:00

Kahvaltılarımızda, misafir ağırlamalarımızda, öğlenleri kısaca her anımızda bizi yalnız bırakmayan çay geleneğimiz… Ülkemizde en çok tüketilen içeceklerin başında gelen çayın yanlış içildiğinde birçok sağlık sorununa neden olacağını biliyor muydunuz? Çayın bilinçsiz kullanımı böbrek hastalıklarından uyku sorunlarına kadar pek çok olumsuz sonuç doğuruyor. Ama kadınlar için daha büyük sorunlar yaratıyor. İşte çok çay içen kadınların başına gelebilecek hastalık…

Ülkemizde en çok tüketilen içeceklerden biri olan çay, birçok evde tercih ediliyor. Ancak çayın bilinçsiz kullanımı sağlığımız açısından pek fazla olumsuz durum oluşturabiliyor. Çayın gereğinden fazla tüketilmesi böbrek hastalığından uyku sorununa kadar rahatsızlıkları beraberinde getiriyor.

AGRESİF TAVIRLAR

Çay, çok içildiği takdirde sindirim sisteminde probleme neden oluyor. Sonuç olarak kişide ishale neden olabiliyor. Ayrıca fazla tüketildiği takdirde sinir sistemine de zarar veren çay, kişinin agresif tavırlar sergilemesine sebep olabiliyor.

UYKUSUZ GECELER

Tıpkı kahvede olduğu gibi çayda da kafein bulunuyor. Bu sebeple fazla tüketildiğinde çay, midede ülser ve gastrit oluşturabiliyor. Kafein sadece mide problemlerine değil ayrıca uykusuzluğa da neden olur.

ÇAY İÇEN KADINLAR BU HASTALIĞA YAKALANIYOR

Ayrıca çok çay tüketimi kadınlara önerilmez. Çünkü kadınlarda premenstrual sendroma yol açar. 'Premenstrual sendrom' regl öncesi gerginlik anlamına gelir. Bu sebeple kadınlar regl döngüsünde olduğundan daha gergin ve stresli olabilir. Böbreklerin en büyük düşmanı olan çay, genellikle mide kanserine yakalanan kişilere önerilmez.

SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Çay tüketiminde ise en büyük yapılan hatalardan biri su içmeyi ihmal etmektir. Çay tüketen kişiler, su içmeye ihtiyaç duymaz. Bu durum ise kişide ödem ve şişkinliğe neden olur. Ayrıca diş sağlığını da tehdit eden çay, leke oluşumuna sebebiyet verebilir.

HAMİLELER DİKKAT!

Ayrıca anne adaylarının da çok çay içilmesi önerilmez. Çünkü hamilelik döneminde 200 mg'dan fazla kafein alınmamalıdır. Gebelik döneminde 3 bardaktan fazla çay içilmemelidir.