Kahvenin yanına hangi tatlı iyi gider?

Yayın Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 16:55:00

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 16:55:00

Lezzet şölenine davetlisiniz! Filtre kahve, americano, latte, espresso, Türk kahvesi… Herkesin ayrı ayrı favori kahveleri var. Peki günün en güzel arası kahve molalarınızda yanına hangi tatlıyı tercih edersiniz? İşte kahve içerken size eşlik edecek birbirinden nefis tatlılar…

TÜRK KAHVESİNİN YANINA EN İYİ FISTIK EZMELİ HURMA GİDER!

Malzemeler:

  1. 5 hurma
  2. 50 gr fıstık ezmesi
  3. 50 gr yer fıstığı
  4. 100 gr eritilmiş bitter çikolata

Nasıl yapılır?

Hurmaların üzerine çizik atarak çekirdeklerini çıkartalım. Ancak hurmaları ikiye bölmeden bitişik kalmasına özen gösterelim. Daha sonra çekirdekten boş kalan kısımlarını fıstık ezmesiyle dolduralım. Dolaba koyarak sertleşmesini bekleyelim. Son olarak bitter çikolatayı eritelim. Sertleşen fıstık ezmeli hurmalarımızı erimiş çikolataya bandıralım, üzerine yer fıstığı serpiştirelim. Afiyet olsun...

AMERİCANO'NUN YANINA NEFİS BİR BROWNİE TARİFİNE NE DERSİNİZ?

Ne lazım?

  1. 300 gr bitter çikolata
  2. 150 gr tereyağı
  3. 3 yumurta
  4. 225 gr toz şeker
  5. 90 gr un
  6. 2 yemek kaşığı kakao
  7. 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu

Nasıl yapılır?

İlk olarak çikolata ve tereyağını bir kaba alarak eritelim. Daha sonra yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpalım. Eriyen çikolata ve tereyağı karışımını yumurtaya yavaşça ekleyelim. Un, tuz ve kakaoyu eledikten sonra yumurtalı çikolatalı karışıma yavaşça ilave edelim. Daha sonra fırın kabının içerisine yağlı kağıt serelim. Üzerine ise hazırladığımız brownie harcını dökerek 180 derece fırında 25 dakika pişirelim. Pişen brownie'yi telin üzerine alarak soğumaya bırakalım. Dilimledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

FİLTRE KAHVENİN YANINA MİS GİBİ SAN SEBASTİAN KEYFİ

Ne lazım?

  1. 6 yumurta
  2. 2,5 su bardağı toz şeker
  3. 1 kg krem peynir
  4. 2 su bardağı krema
  5. 2 yemek kaşığı un

Nasıl yaparım?

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım. Çırptığımız karışımın içerisine peynir ve krema ekleyelim. Daha sonra bir tur daha çırparak un ilave ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirelim. Hazırladığımız harcı kaba eşit şekilde dökelim. 220 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Minimum 3-4 saat dolapta bekleterek ertesi güne kadar dinlendirelim. Tarifimiz hazır, afiyet olsun.

LATTE'NİN YANINA ÇİKOLATALI KURABİYE

Ne lazım?

  1. 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  2. 1/2 su bardağı toz şeker
  3. 2 yemek kaşığı esmer şeker
  4. 1 yumurta
  5. 2,5 su bardağı un
  6. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  7. 1 tatlı kaşığı vanilya
  8. 1 tutam tuz

Arası için

1 su bardağı damla bitter çikolata

Nasıl yapılır?

Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri mikserle iyice çırpalım. Daha sonra karışımın içerisine yumurta ekleyerek çırpmaya devam edelim. Ardından ise kuru malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz. Öncelikle elde ettiğimiz hamuru iki eşit parçaya bölelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bir hamur parçasını eşit bir şekilde yayalım. Üzerine ise damla çikolatalarımızı serpiştirebiliriz. Diğer hamuru ise yağlı kağıt arasında merdaneyle açarak çikolata parçalarını üzerine serperek kapatabiliriz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında elde ettiğimiz kurabiyeleri 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kırarak parçalar halinde lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.