NASA ve Boeing'in uzay görevi: Astronotlar mahsur kaldı

Yayın Tarihi: 05 Temmuz 2024 Cuma 15:01:00

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2024 Cuma 15:01:00

Boeing'in astronotları Butch Wilmore ve Suni Williams, 8 gün sürmesi planlanan uzay görevinde teknik aksaklıklar sebebiyle bir ay uzayda mahsur kaldı. NASA ve Boeing, endişe verici bir durum olmadığını belirtti. İşte detaylar...

GUNES.COM

ABONE OL
NASA ve Boeing'in Starliner uzay aracı ile gerçekleştirilen görevde astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, teknik aksaklıklar nedeniyle uzayda mahsur kaldı. Görevin sadece 8 gün sürmesi beklenirken, itici sistemlerdeki sorunlar ve helyum sızıntıları nedeniyle astronotlar bir aydır uzayda bulunuyor. NASA ve Boeing, astronotların güvende olduğunu ve endişe verici bir durumun olmadığını belirtse de, testlerin birkaç hafta daha sürebileceği açıklandı.

ÇIKTILAR İNEMİYORLAR!

Görevin başlangıcı 5 Haziran'dı. Ancak itici sorunları ve helyum sızıntıları nedeniyle dönüş gecikti. NASA, testlerin birkaç hafta daha süreceğini duyurdu.

HELYUM SIZINTISI

Astronotlar, Boeing'in Starliner uzay aracıyla yola çıktı. NASA ve Boeing, sorunların ciddi olmadığını ve astronotların meşgul olaya devam ettiğini bildirdi.

BİRKAÇ HAFTA DAHA

NASA yetkilisi Steve Sitch, itici sistemlerin test edildiğini ve bu sürecin birkaç hafta sürebileceğini söyledi. Astronotların güvenli olduğunu belirtti.