Paniğe gerek yok! Çamaşırlarını yarım su bardağıyla ilk haline döndürün

Yayın Tarihi: 05 Temmuz 2024 Cuma 18:22:00

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2024 Cuma 18:22:00

Her gün farklı kombinler ile güne başlarız. Ancak bunları düzenli olarak da temiz tutmak gerekir. Bazen çamaşır makinesi attığımız kıyafetlerin arasında 1 tane uyumsuz çıkabilir. Bu sebeple ise renkler birbirine girer. Bu durum her ne kadar moralimizi bozsa da çözümü basit! İşte matlaşmış kıyafetlere canlılık veren formül…

Çamaşır makinesinden çıkardığımız kıyafetlere bazen şoke olabiliriz. Çok beğendiğimiz beyaz bir bluz, çok farklı bir renkte çıkabilir. Severek giyilen kıyafetlerin eskimesini kim ister! İşte sizi ilk aldığınız güne götürecek formüller bizde...

TAKTİK ÇOK BASİT

Çamaşırlarımızı temiz tutmak için düzenli olarak yıkarız. Çamaşır makinesine eklediğimiz deterjanlar ise bazen kıyafetlerimizde solmaya neden olabilir. Özellikle toz deterjanlar, sıvılara göre daha çok kalıntı bırakabiliyor. Solmuş kıyafetleri, ilk hallerine döndüren taktik ise çok basit. Tambura yarım su bardağı tuz ekleyin ve mucizeye şahitlik edin.

AMAN ÜZÜLMEYİN

Tuz kullanarak beklediğiniz sonucu alamadıysanız da üzülmeyin. İşinizi sağlama almak için tuzu, beyaz sirke ile destekleyebilirsiniz. Sirke, deterjanın bıraktığı mineralleri temizleyecek ve kıyafetinizin ilk aldığınız güne dönmesine yardımcı olacak.

TEMİZLİK KOKACAK

En önemlisi derin bir temizlik için kıyafetlerinizi makineye atmadan önce yarım saat boyunca 4 litre ılık suya, beyaz sirke dökerek bekletin. Pişman olmayacaksınız. Sirke kokusu kalır mı diye şüpheniz olmasın. Durulandıktan sonra çamaşırınız sadece temizlik kokacak.

İHMAL ETMEYİN

Renkleri karışan kıyafetleri düzeltmek ise çok basit! Bir ölçek deterjanı köpürtülmüş su hazırlayarak çamaşırlarınızı içerisinde bekletin. Bu işlemi yaparken de kıyafetlerinizin yıkama talimatlarına uygun davranmayı ihmal etmeyin.

TAM SONUÇ ALAMADIYSANIZ...

Ayrıca boyanan kıyafetlerinizi de uzun programda yıkamayı deneyebilirsiniz. Ancak bu işlemi yapmak için çamaşırınızın tam kurumadığından emin olmalısınız. Beklenen sonucu tam olarak alamadıysanız, boyanan kıyafetleri kendi rengi ile olan çamaşırlarla bir daha yıkayabilirsiniz.

İLK GÜNKÜ CANLILIK

Renkli çamaşırlarınızın kendi rengine dönmesini istiyorsanız diyeceklerimizi iyi dinlemenizi tavsiye ederiz. Uygun bir leke çıkarıcıyı kıyafetlerinize uygulayın. Ancak size uğraştırıcı geliyorsa bir kuru temizlemeye kıyafetinizi vererek de kolayca işi kökünden çözebilirsiniz.