Dünyanın en turistik şehri kabusu yaşıyor... Sürüngen alarmı! Fare ve yılanlardan adeta vahşi ormana dönüştü

Yayın Tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 12:36:00

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 12:36:00

Dünyanın en turistik şehirlerinden İtalya'nın başkenti Roma'da fare ve yılan sayısında patlama yaşandı. Roma halkını panik sardı. Bitmeyen çöp sorunu ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle Roma'da artan fare ve yılan sayısı yerel halka turistik şehrin adeta vahşi ormana dönüştüğü yorumunu yaptırdı.

Dünyanın en turistik şehirlerinden İtalya'nın başkenti Roma, artan fare ve yılan sayısı nedeniyle yerel halka göre adeta vahşi ormana dönüştü.

İHBARLARA YETİŞİLEMİYOR

Guardian'ın haberine göre yüksek sıcaklıklar ve bitmeyen çöp sorunu nedeniyle Roma'da fare ve yılan sayısı patlama yaptı. Ünlü zoolog Andrea Lunerti, yılan ihbarıyla gelen çağrılara yetişemediğini anlattı. Yılanların çok arttığını kaydeden Lunerti, kışın sıcak geçmesinin bunda etkili olduğuna dikkat çekti.

ATIK YÖNETİMİ YENİLENMELİ

Yılanların teraslarda, bahçelerde ve okul binaları içinde saklandığını söyleyen Lunerti, Roma halkının büyük panik yaşadığını aktardı.

İtalyan basınına göre eşek arısı sayısının da patlaması ülkede endişeye yol açıyor. Uzmanlar, Roma'nın atık yönetimini düzenlemeden bu sorundan kurtulamayacağını vurguluyor. Roma kent yönetimi ise eleştirileri reddediyor ve ortada endişelenecek bir durum olmadığını savunuyor.