Trump kararlı: “Trans saçmalığı bitecek”

Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 16:57:00

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 16:57:00

ABD Başkan adayı Donald Trump Amerikan ordusundaki translarla ilgili net konuştu. Trump “seçilirsem ordudaki trans saçmalığı bitecek” dedi.

"ASKER DÜŞMANA ODAKLANMALI"

Trump askerlerin düşmana odaklanması gerektiğini belirterek "cinsiyetlerinin ne olduğunu çözmek gibi bir dertleri olmamalı" şeklinde konuştu.

YASAK MI GELECEK?

Trump, ABD başkanlığı döneminde transseksüellerin orduda görev yapmalarını engellemek istemişti yasaklama girişimini yansıtıyor.

Bu yüzden ABD'deki LGBTQ+ çevreleri Trump'ın açıklamasına tepkili... ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken "trans askerler " tartışmasının daha da alevlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BİDEN TRANS YASAĞINI KALDIRMIŞTI

ABD Başkanı Biden, Trump'tan görevi devraldıktan sonra transların askerlik yapmasını yasaklayan kararnameyi kaldırmıştı. Biden bu adımı atarken "ABD gücünü çeşitlilikten alıyor" demişti.

YÜKSEK MAHKEME: TRANS YASAĞI HUKUKA UYGUN

Trump'un translara askerlik yasağı uygulaması ile ilgili ABD Yüksek Mahkemesi 2019'da bir karar vermiş ve "yasak hukuka uygun" demişti.

Obama'nın 2016'da "ordudaki translar cinsel kimliklerini açıklayabilir" kararı ile başlayan tartışmalı süreç ABD seçmenini de ikiyi bölmüş durumda. Trump'ın kararlı tavrına Demokratların vereceği karşılık konunun daha uzun süre gündemde kalmasına yol açacak gibi görünüyor.

Cansu Dere'nin hayatında niye kimse yok? En önemli kriterini ilk kez açıkladı

Kariye Camii ziyaretleri nasıl olacak? Bilet uygulaması kimleri kapsayacak?

Simpsonlar M Çiçeği'ni bilmemiş!