Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda! Faiz kararını açıklayacak

Yayın Tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 15:58:00

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 15:58:00

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 20 Ağustos Salı günü faiz kararını açıklayacak. Bu ay da Merkez Bankası'nın faize dokunmayacağı öngörülüyor. Kurulun politika faizini yüzde 50'de sabit tutması bekleniyor.

Piyasaların gözü bu hafta Merkez Bankası'nda olacak.

Yurtiçi piyasalarının gözü Merkez Bankası'nın ağustos ayı faiz kararında. Karar, salı günü açıklanacak. Kurulun politika faizini yüzde 50'de sabit tutması bekleniyor.

Merkez Bankası, Fatih Karahan başkanlığında 20 Ağustos Salı günü toplanıyor. Geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da Başkan Fatih Karahan'ın ABD'deki toplantısı nedeniyle tarih öne çekildi. Faiz kararı perşembe değil salı günü açıklanıyor.

Açıklama aynı gün saat 14'te yazılı yapılacak. Kurul, temmuz ayında faizi yüzde elli seviyesinde sabit tutmuştu. Bu ay da Merkez Bankası'nın faize dokunmayacağı öngörülüyor.

Ekonomistlerin yılsonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,50 olarak hesaplandı. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, politika faizine ilişkin cari ay sonu beklentisi yüzde 50 olurken 3 ay sonrası için beklenti yüzde 48,10'a düştü. Enflasyonda düşüş için yılın ikinci yarısı işaret edildi.

Bu arada piyasalar, ilk faiz indiriminin ne zaman olabileceği ile ilgili ipuçlarını yakından takip ediyor.