İşçiler iş bıraktı! İzmir'de dağ gibi çöp birikti... Belediyeye tepkilerse gecikmedi

Yayın Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 08:16:00

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 14:10:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzenerji şirketine bağlı 90 işçi ‘vasıf ödemeleri yapılmadığı' gerekçesiyle kent genelinde iş bıraktı. Kordon ve Alsancak gibi noktalarda çöp dağları oluştu. Genel İş Sendikası, “Anlaşma sağlanmadıkça eylem sürecek” açıklaması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'nde görevli 60'ı aşkın temizlik işçisi, iş bıraktı. Talepte bulundukları 'vasıf' konusundaki anlaşmazlık nedeniyle işçilerin 2 günlük grevi sonucu şehir merkezinde çöpler dağ gibi birikti.

KÖTÜ KOKU VE KİRLİLİK RAHATSIZ ETTİ

Sıcak havanın da etkisiyle etrafta rahatsız edici kokular yayılmaya başladı. Çevre sakinleri ise kötü kokudan ve kirlilikten rahatsız olduklarını dile getirdi.

BELEDİYEYE TEPKİ GÖSTERDİLER

Çöp sorunundan yakınan bölge sakini Erkan Bozkurt, "Şu anda Alsancak'ın göbeğinde çöp problemi var. Sendikayla işçiler arasında bir toplu sözleşme anlaşmazlığı olduğu için toplanılmıyor. Alsancak halkı da mağdur. Güneş battığı zaman içindeki çöpler çevreye rahatsız edici bir koku veriyor. Böyle devam ederse köpekler, kediler çöpleri deşeleyecek" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Adana'da ballı ihale