Kardeşler her kapıyı açıyor

Yayın Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 21:21:00

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 21:21:00

Depremde babasının çilingir dükkanı yıkılan iki kız kardeş, yaralarını sarmak için baba mesleğine tutundu. Ellerine takım çantasını alan kardeşler kilitli kalan kapıları açıyor, bozuk kilitleri tamir ediyor.

GÜZELLİK UZMANLIĞI YAPIYORDU

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremlerde, Kahramanmaraş'taki Hakan Yaprak'a ait iş yeri yıkılınca babalarının 30 yıllık mesleğine sahip çıkmak için kolları sıvayan Yaprak kardeşler, konteyner dükkanda çilingir hizmeti veriyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Miyase Nur Yaprak (27) ile kardeşi güzellik uzmanı Büşra Yaprak (19) açmaya gittikleri kapılarda büyük şaşkınlıkla karşılanıyor.

GÖREN 'USTA KİM?' DİYE SORUYOR

İki kız kardeş kilitli kalan araba ve evlerin kapılarını açan kardeşler, bozuk kilitleri tamir ediyor, yedek anahtar çoğaltıyor. Zaman zaman babasının tecrübelerinden yararlanan kardeşler "Bazı müşteriler yedek anahtar yaptırmak için geliyor ve ustayı soruyorlar. Ustanın biz olduğumuzu duyunca şaşırıyor, anahtarın çalışıp çalışmayacağını soruyor. Bazen kapıda kalan müşteriler bizi elimizdeki çantayla görünce şaşkınlığını gizleyemiyor" dedi.