Meclis'te gerilim! “Terörist” dedi, tokadı yedi

Yayın Tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 20:15:00

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 20:15:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün Can Atalay için olağanüstü toplandı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde AK Partili milletvekillerine yönelik ifadeleri sonrası AK Partili Alpay Özalan müdahale etti. Milletvekilleri yumruk yumruğa kavga etti. Dakikalar süren gerilimde yaralananlar oldu. Oturuma 5 kez ara verildi. Aranın ardından Genel Kurul'u TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açtı. O anlar ise sosyal medyada günün en çok konuşulan ve paylaşılan videosu oldu. İşte detaylar…

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nin son kararının ardından muhalefet milletvekillerinin talebiyle olağanüstü toplanmıştı. Can Atalay oturumunda yumruklu kavga çıktı. AK Parti ve DEM Partili milletvekilleri dakikalarca kavga etti, yaralananlar oldu.

AHMET ŞIK'IN SÖZLERİNDEN DOLAYI ARA VERİLDİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti'ye yönelik sert sözlerinin ardından tansiyon yükseldi. Bu sebeple oturuma defalarca ara verildi.

AK PARTİLİLERE TERÖRİST DEDİ

Kürsüdeki Ahmet Şık, AK Parti'ye yönelik sert sözlerini sürdürdü. Şık "Bu ülkede size mevzuat anlatacak değilim. Can Atalay'a terörist demeniz de hiç şaşırtıcı değil. Bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık mafyasıyla devlete çöken işte bu sıralarda oturanlar en büyük teröristler de buradakilerdir." ifadesini kullandı.

KÜRSÜDE ARBEDE

Ahmet Şık'ın sözlerine AK Partililer tepki gösterdi. AK Partili Meclis İdare Amiri Alpay Özalan yerinden kalkarak Şık'a müdahalede bulundu. Alpay Özalan, Şık'ı kürsüden indirmeye çalıştı. Şık da, Özalan'a yumruk attı. Ardından milletvekilleri kürsüye koştu.

YUMRUK YUMRUĞA KAVGA

DEM Partililer ile AK Partililer yumruk yumruğa kavga etti. Diğer milletvekilleri ayırmaya çalışsa da kavga dakikalarca devam etti. Kadın milletvekilleri de yaralandı. Kavgaya karışan AK Partili Alpay Özalan ile Türkiye İşçi Partili Ahmet Şık'a kınama cezası verildi.

KINAMA CEZASI VERİLDİ

6 kez verilen aranın ardından yeniden başlayan Genel Kurul'u Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş açtı. TBMM'de çıkan kavga nedeniyle TİP Milletvekili Ahmet Şık ve AK Partili Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.