Modern dünyada peri masalı! Haber sunuculuğundan kraliçeliğe yolculuk… İşte İspanya Kraliçesi Letizia'nın herkesi şaşırtan hayat hikayesi

Yayın Tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 16:54:00

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 16:55:00

İspanya'nın şu anki kraliçesi Letizia Ortiz Rocasolano'nun şaşırtıcı hayat hikayesini biliyor muydunuz? Letizia Ortiz Rocasolano sıradan bir ailede yetişen bir gazeteciydi. İspanya'da bir televizyon kanalında haber sunucusu olan Letizia Ortiz Rocasolano, önce prensesliğe daha sonra da kraliçeliğe geçiş yaptı. İspanya Kraliçe Letizia Ortiz Rocasolano'nun hayatı adeta modern bir peri masalı gibi. İşte haber sunucusuyken kendini bir anda İspanya'nın kraliçesi olarak bulan Letizia Ortiz Rocasolano'nun modern dünyada peri masalı gibi hayat hikayesi…

Gazeteciyken kraliçe olan eski haber muhabiri Letizia Ortiz Rocasolano'nun peri masalı gibi hikayesi bir kez daha hayatta her şeyin mümkün olduğunu gösteriyor. Şimdilerde Avrupa'nın en göz alıcı kraliyet ailelerinden birinin en önemli üyesi olabilir ama İspanya Kraliçesi Letizia, her zaman şu anki şaşalı ve ihtişamlı hayatın bir parçası değildi.

LETİZİA ORTİZ ROCASOLANO'NUN SIRADAN BİR HAYATI VARDI

Letizia Ortiz Rocasolano, 15 Eylül 1972 tarihinde dünyaya geldi. Rocasolano'nun babası gazeteci annesi ise hemşireydi. Büyüdükçe babasının izinden gitmeye karar verdi ve liseyi bitirdikten sonra eğitimine gazetecilik üzerine devam etti. Gazeteciliğin farklı dalları üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı.

LETİZİA BİR BAŞARISIZ EVLİLİK GEÇİRDİ

Eğitiminin ardından İspanya'da ve yurt dışında birçok büyük medya ajansında çalıştı. Dünyanın en önemli olaylarını haber yapma imkanı da bulduğu başarılı bir kariyere imza attı. İspanya Prensi Felipe ile tanışmadan önce kariyerinin yanında, aynı zamanda 1998 yılında on yıldır beraber olduğu yazar ve lise edebiyat öğretmeni Alonso Guerrero Perez ile evlendi.

LETİZİA'NIN BİR GÜN BEYAZ SARAY'DA AĞIRLANACAĞINDAN HABERİ YOKTU

Letizia Ortiz Rocasolano'nun, Alonso Guerrero Perez ile evliliği uzun sürmedi ve çift sadece bir yıl sonra ayrıldı. Kendine oldukça başarılı bir kariyer inşa eden Letizia'nın bir gün Beyaz Saray'da kraliçe olarak ağırlanacağından henüz haberi yoktu.

MASALLARA LAYIK AŞK HİKAYESİ

2002 yılında, Rocasolano hala İspanya'daki televizyon kanallarından birinde çalışıyordu. Bu sırada İspanya prensi Felipe, Letizia'yı haberleri sunarken ekranda görmüş ve ona aşık olmuştu. Söylentilere göre prens, daha sonra gazeteci arkadaşlarından onları tanıştırmasını istedi. İşte masallara layık aşk hikayeleri burada başladı.

HALKTAN BİRİYLE EVLENMESİ HOŞ KARŞILANMADI

İspanya'da bir kesim, özellikle de muhafazakâr kesim, o zamanın Prens Felipe'sinin eş seçimine karşı çıktı ve soylu kesimin dışından, halktan biriyle evlenmesini doğru bulmadıklarını söylediler.

LETİZİA VE FELİPE'İN 2 ÇOCUĞU VAR

Letizia ve Felipe, 22 Mayıs 2004'te Madrid Kraliyet Sarayı'ndaki Almudena Katedrali'nde, Felipe henüz hala prensken evlendiler. Bu sırada 2005 yılında ilk çocukları ve şimdi de İspanya tahtının varisi olan Leonor, 2007 yılında ise ikinci çocukları Sofia doğdu.

İLK SOYLU KESİMDEN GELMEYEN KRALİÇE OLDU

Böylelikle, Felipe yeni İspanya Kralı, Letizia da İspanya'nın ilk soylu kesimden gelmeyen Kraliçesi oldu. Letizia için şanslı, evli, mutlu ve çocuklu diyebilir miyiz? Tabii deriz ancak hayatının aniden yön değiştirdiğini unutmamak gerek. İspanya Kraliçesi Letizia Ortiz Rocasolano'nun, bir masala sürüklediğini ve haber sunuculuğundan kraliçeliğe giden yolda da en az kariyeri kadar başarılı olduğunu göz ardı etmemek lazım.