Diş ağrısını minimuma indir, enfeksiyonu dindir!

Yayın Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 17:45:00

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024 Perşembe 17:45:00

Diş ağrısı, diş veya diş etinde meydana gelen uyuşukluğa sebep olur. Sızı ya da zonklama şeklinde ağrı hissiyatı normal gözükür. Diş ağrısına sebep olan etkenlere tek bir cevap vermek mümkün değildir. Bir sürü nedenlerle dişte ağrı meydana gelebilir. Diş ağrısı tedavisi için en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekir. Peki, evde diş ağrısına nasıl çözümler üretebiliriz? Y da ağrıyı nasıl minimuma indirebiliriz? İşte detaylar…

GUNES.COM

ABONE OL

Diş ağrısı maalesef kaçınılmayan ağrılar arasındadır. Diş ağrısına evde kesin çözüm bulmak mümkün değildir. Yapılacak en büyük şey ağrıyı dindirmektir. Diş ağrısını dindirmek için bulunan çözümleri sizler için derledik. Enfeksiyon ya da çürük varsa geçici olarak ağrılarılar dinebilir. Fakat kalıcı çözüm sunmayacaktır.

Diş ağrısını dindirecek maddeler

Diş ipi ile diş aralarını temizlemek

Ağrı kesici almak diş ağrısını dindirmeye yardım eder.

Nane, çemen otu, kekik, zencefil veya ekinezya çayı içmek veya çay poşetini dişe koymak

Yastık kullanıp başı vücut hizasından yukarıda tutmak

Tuzlu su veya oksijenli su ile ağız gargarası yapmak

Ağrıyan dişe karanfil yağı, vanilya özü ya da sarımsak ezmesi sürmek

Diş ağrısı için buz kompresi uygulamak

Diş ağrısına nüfus edecekler;

Kekikle gargara yapmak: Kekiğin içerisindeki güçlü antioksidanlar diş ağrısını hafifletici etki gösterir. Kekik yağı uygulanmadan önce suyla seyreltilmelidir. Ardından bu karışım ağrının meydana geldiği bölgeye uygulanabilir. Gargara yardımıyla enfeksiyona temas ettirebilirsiniz.

Sarımsak masajı: Dişin çürük kısanına ortadan kesilmiş sarımsakla masaj yapabilirsiniz. Sarımsağın doğal antibiyotik özelliği ile oldukça faydalı olacaktır.