Salda Gölü, 100 Dünya Jeolojik Miras listesinde!

Yayın Tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 17:03:00

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 17:03:00

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü “Dünyanın En Önemli 100 Jeolojik Mirası” listesine girdi.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından hazırlanan '100 Jeolojik Miras' listesine girdi.

Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından 2 yılda bir hazırlanan '100 Jeolojik Miras' listesinde Salda Gölü de yer aldı. 2024 yılı listesi için mart ayında bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda tespit edilen 171 jeolojik alandan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü ve Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü ve Kalderası, Türk bilim insanlarınca bilimsel gerekçeler hazırlanarak listeye aday gösterildi.

Jeolojik Mirası Koruma Derneği internet sitesinde yayınlanan habere göre Güney Kore'nin Busan kentinde gerçekleştirilen 37. Dünya Jeoloji Kongresi'nde, UNESCO'nun projesi kapsamında iki yıldır süren titiz bilimsel çalışmalar sonucunda, "Dünyanın En Önemli 100 Jeolojik Mirası" listesi açıklandı. Ülkemizden listeye aday gösterilen Nemrut Volkanı ve Krater Gölü ile Salda Gölü arasında yapılan değerlendirmeler neticesinde Salda Gölü, Dünyanın En Önemli 100 Jeolojik Mirası'ndan biri olarak bu listeye girdi.