Şanlı direniş notalarda! Ünlü piyanist Fahir Atakoğlu: 15 Temmuz'u unutturmayalım

Yayın Tarihi: 14 Temmuz 2024 Pazar 09:42:00

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2024 Pazar 09:42:00

Ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, 15 Temmuz'un yıldönümünde AKM'de sahne alacak. Fahir Atakoğlu, “Direnişin ilk anından son anına kadar yaşananları ‘15 Temmuz Destanı' adıyla besteledim. 15 Temmuz'un unutulmaması için müzisyenler üzerine düşeni yapmalı” dedi.

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

Ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın organizasyonuyla bugün, AKM'de '15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi'isimli konser verecek. Atakoğlu, eserinde darbe girişimi gecesini kronolojik olarak işlediğini belirtti.

Fahir Atakoğlu, "15 Temmuz'un ilk anından son anına kadar yaşananları bestelemeye çalıştım. O gece yaşananları müzikle betimliyor, tasvir ediyor, duyuruyor ve hissettiriyor bu çalışma. Ben de onu yapmaya çalıştım. Bunu anlatırken sadece ve sadece kendi bestecilik hislerimle ve duygularımla davrandım" diye konuştu.

'BİR DAHA YAŞANMASIN'

Fahir Atakoğlu, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşananlara ilişkin besteler yaptığını vurguladı. Ünlü piyanist, "Müzikte insan unsurunu çok önemli buluyorum. 15 Temmuz Destanı'nı insani duygulara odaklanarak besteledim. Böyle önemli tarihlerin bir şekilde sanat aracılığıyla her zaman insanlara hatırlatılması gerekiyor. Özellikle 15 Temmuz'un unutulmaması, bir daha yaşanmaması için ben de bir müzisyen olarak üzerime düşeni yaptım" ifadelerini kullandı.

'GEÇMİŞE YOLCULUK YAPACAĞIZ'

Fahir Atakoğlu, konserde 'Yeşilada' ve 'Sarı Zeybek' adlı çalışmalarını da seslendireceğinin altını çizerek, "Hem 15 Temmuz'u hem de yakın tarihimizi hatırlaya- cağımız bir konser olacak. Milli mücadeleden Cumhu- riyet tarihine ve oradan günümüze gelen sürece dair uzun soluklu bir konser olmasını istedik" dedi.