Bir lokması kutu kutu kolajene bedel! Cildi 10 yıl gençleştiren besinler…

Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 19:02:00

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 19:02:00

Güzel ve pırıl pırıl bir cilde sahip olmak herkesin hayali! Sivilceler, siyah noktalar veyahut komedonlar birçoğumuzun çilesi haline geldi. Bu hayal için serumlara, kremler vb. ürünlere paralar saçıyoruz. Ancak ünlü kozmetik markalardan beklentimizi, doğal ürünlerden üstelik de daha ucuza karşılayabileceğimizi biliyor muydunuz? Cildi besleyen ve gençleştiren kolajen maddesi bazı besinlerde bol miktarda bulunur. Peki hangi besinler adeta bir kolajen zenginidir? Serumlar, kremler bir yana bu besinler bir yana...

Her yaşta genç görünmek istiyorsanız dengeli beslenmeli, stresten uzak durmalı ve cilt tipinize uygun ürünlerle bakım yapmanız gerekir. Kolajen takviyesi son zamanlarda oldukça moda. Ancak bazı besinlerdeki kolajen miktarı takviyelerden çok daha fazla. İşte detaylar...

KEMİK SUYU

Son araştırmalar kemik suyunun güvenilir bir kolajen kaynağı olmayacağını bulsa da bu seçenek kulaktan kulağa açık ara en popüler olanıdır. Hayvan kemiklerinin suda kaynatılmasıyla yapılan bu işlemin kolajen çıkardığına inanılıyor. Bunu evde yaparken, et suyunu lezzetlendirmek için baharat ekleyebilirsiniz. Ancak, diğer malzemelerle birlikte kullanılan kemiklerin kalitesi nedeniyle her kemik suyu farklıdır diye ekliyor.

Kişilik testi: Sabırlı mısın sabırsız mı? Fotoğrafta gördüğünüz ilk şey sırları ortaya çıkarıyor

TAVUK

Eğer bütün bir tavuğu kestiyseniz, kümes hayvanlarının ne kadar bağ dokusu içerdiğini muhtemelen fark etmişsinizdir. Bu dokular tavuğu zengin bir kolajen kaynağı yapar.

YUMURTA AKI

Yumurtalar diğer birçok hayvansal ürün gibi bağ dokuları içermese de, yumurta akıları vardır. Büyük miktarlarda prolin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden biridir.

Siyah sarımsak evde nasıl yapılır? Siyah sarımsak nasıl kullanılır?

BALIK VE KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ

Diğer hayvanlar gibi balıklar ve kabuklu deniz ürünleri de kolajenden yapılmış kemiklere ve bağlara sahiptir. Bazı insanlar deniz kollajeninin en kolay emilenlerden biri olduğunu iddia etti.

Sağ elin kaşınması paraya mı işaret? Sol el kaşınıyorsa dikkat!