En iyi diyet uyku! Yattığınız yerden cayır cayır yağ yakın

Yayın Tarihi: 02 Ağustos 2024 Cuma 17:58:00

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2024 Cuma 17:58:00

Uyurken kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Yatarken kilo verilir mi demeyin. Gün içerisinde sağlıklı ve yeşillikle beslenmek ayrıca uyku esnasında elektronik cihazlardan uzak durmak kilo verdiriyor. Peki ama nasıl mı? İşte yattığınız yerden cayır cayır yağ yakmanızı sağlayarak tüyo…

Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz kadar uyku da kilo vermenize yardımcı oluyor. Uyku esnasında üretilen melatonin hormonu sizi zayıflatıyor böylece yattığınız yerden cayır cayır yağ yakıyorsunuz. İşte detaylar...

PERDELERİ KAPATMAK

Güneş battıktan sonra vücudumuz doğal olarak melatonin üretir ancak hem iç mekan ışıkları hem de loş sokak lambaları vücudumuzda üretilen melatoninin başlangıcını yavaşlatabilir. Bu yüzden sokak lambası pencerenizden içeri giriyorsa perdenizi kapatmalısınız.

ARALIKLI ORUÇ YAPMAK

Bu kısıtlı beslenme programı vücudunuzu sağlıklı tutar ve hücre onarımına izin verir. Ancak gün boyunca yemek yemeye alışkın olanlar için aşırı olabilir. Bu yüzden başlangıç olarak geceleri yaklaşık 12 saat süren bir oruç penceresi oluşturabilirsiniz.

PEYNİR TÜKETMEK

Süzme peynir tüketmek aslında kilo vermenize yardımcı olabilir çünkü daha az aç uyanmanızı sağlar. Süzme peynirdeki kazein, protein açısından yüksek olmasını sağlar; içeriğindeki amino asit triptofan daha hızlı uykuya dalmanıza ve uyku kalitesini iyileştirmenize yardımcı olabilir.

ELEKTRONİK CİHAZLARI KAPATMAK

Telefon ve bilgisayar ekranları mavi ışık yayar, bu da sistemimizi tamamen uyanık tutar ve gündüz olduğu işaretini verir. Bu da açlık ve insülin direncini artırır. Yapmanız gereken telefonunuzu gece moduna almak ve bilgisayarınızı tamamen kapatmak veya başka bir odaya taşımak.

DAHA FAZLA UYUMAK

Uykunun, kilo vermenin en hızlı yolu olması imkansız görünüyor ancak uyku eksikliğinde vücut daha az tokluk hormonu üretirken açlığı teşvik eden bir hormon olan grelini daha fazla üretir. Yorgun olmak aç olmaya denktir, bu yüzden kilo vermek için uykunuzu aldığınızdan emin olun.

HAFİF ÖĞÜNLER YEMEK

Büyük öğünler yediğinizde, gece boyunca vücudunuz düzgün bir şekilde deşarj olmak yerine yemekleri sindirmeye çalışacaktır. Bu yüzden akşamları daha kolay sindirilebilir yemekler tercih etmeli, özellikle karbonhidratlardan kaçınmalısınız. Büyük öğünleri öğlene saklayın.

DÜŞÜK SICAKLIKTA UYUMAK

Sıcak bir odada uyumak, yağları metabolize etme yeteneğinizi azaltır. Düşük sıcaklıkta uyuyarak yağları metabolize etme yeteneğinizi artırmanın yanı sıra vücudunuzdaki kalori yakan yağ miktarını yüzde 42 oranında artırırsınız.