MasterChef 27 Ağustos menüsü: Dünyada sokak lezzetleri… Meat pie tarifi, yapımı ve malzemeleri

Yayın Tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 19:01:00

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 19:01:00

MasterChef'te günün menüsü her gün merakla araştırılıyor. MasterChef'te bugün (27 Ağustos) menüsünde dünyadan sokak lezzetleri oldu. Çeşitli ülkelerin yemekleri yarışmacıları epey terleteceğe benziyor. MasterChef 27 Ağustos menüsü olan sokak lezzetlerinde Langos, Burrıto, Baıda Rotı, Okonomıyakı, Meat pie, Lampredotto yer aldı. Peki hangi yemek hangi ülkeye ait? Langos, Burrıto, Baıda Rotı, Okonomıyakı, Meat pie nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef'te 27 Ağustos 2024 menüsü ve tarifleri…

MasterChef'te günün menüsü merakla araştırılıyor. MasterChef'te bugün (27 Ağustos 2024) menüsünde dünyadaki sokak lezzetler var. Avustralya'dan Macaristan'a kadar birçok ülkeden lezzetlerin olduğu MasterChef gecesinde yarışmacılar zorlanacağı benziyor.

MASTERCHEF'TE GÜNÜN MENÜSÜ: DÜNYADA SOKAK LEZZETLERİ

MasterChef 27 Ağustos menüsü olan sokak lezzetlerinde Langos, Burrıto, Baıda Rotı, Okonomıyakı, Meat pie, Lampredotto yer aldı. En çok merak edilen MasterChef sokak lezzetleri tariflerini bir araya getirdik.

MASTERCHEF'TE GÜNÜN YEMEKLERİ

Langos tarifi hamur açılarak yapılan bir lezzet.

Burrıto: Meksika usulü dürüm. Taco da diyebilirsiniz.

Okonomıyakı: Japon pankekidir. Lahana, yeşil soğan ve çeşitli et veya deniz ürünleriyle yapılan bir hamur işidir.

Meat pie tarifi ise Avustralya ve Yeni Zelanda'da sevilen sokak lezzetidir. Bizdeki etli ekmek tarzında bir hamur işidir.

İştah kabartan Meat Pie tarifi birçok insan tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte en lezzetli MasterChef Meat Pie tarifi...

Hamuru için;

1/2 su bardağı su (soğuk)

1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

300 gr dana veya kuzu kıyması (alternatif olarak, tavuk, hindi veya sebzeli iç harç da kullanabilirsiniz)

1 büyük soğan (doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı rendelenmiş patates veya havuç (isteğe bağlı)

1 su bardağı sebzeli su (et suyu da kullanabilirsiniz)

Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Sıvı yağ (pişirme için)

MASTERCHEF MEAT PİE YAPIMI

İlk olarak hamur için, unu bir kaba alın. Soğuk tereyağı küplerini ekleyin ve unla karıştırarak kumlu bir kıvam elde ediniz. Üzerine soğuk su ve tuz ekleyin ve hamuru bir top haline getirerek streç filme sarınız. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendiriniz.

Daha sonra İç harcı hazırlamak için, tavada sıvı yağ ekleyerek doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurunuz. Ezilmiş sarımsağı ve kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Kıyma renk değiştirene kadar pişirmeyi ihmal etmeyiniz.

Bir tencere içerisine domates salçası ve rendelenmiş patates veya havucu, sebzeli su veya et suyunu ekleyerek karıştırınız. Harcı pişirirken tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak da yemeğinizin içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. Harç kıvam alana kadar pişirin ve sonra ocaktan alınız.

Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra unlu yüzeyde yarım santimetre kalınlığında açınız. Hamuru, bir kase veya bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesiniz. Daha sonra hamur parçalarının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyunuz.

Hamurun kenarlarını ıslatarak yarım ay şeklinde katlayarak kapatınız. Hamurları kenarlarından çatalla bastırmak daha sıkı kapanmasına neden olacaktır. Daha sonra hazırlanan böreklerin üzerine fırça yardımıyla yağ sürünüz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Yemeğiniz hazır! Pişmiş Meat Pie'ları sıcak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun...