Tarihi maça saatler kaldı! A Milli Takım'da hedef çeyrek final

Yayın Tarihi: 02 Temmuz 2024 Salı 13:00:00

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2024 Salı 13:00:00

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya ile mücadele edecek. Bugün TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmada, Portekizli hakem Artur Soares Dias düdük çalacak. Avusturya – Türkiye maçının galibi ise, EURO 2024 çeyrek finaline ismini yazdıracak. Detaylar haberimizde...

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu için bugün Avusturya karşısında mücadele edecek.

Almanya'nın ev sahipliği ile düzenlenen EURO 2024'de grubu ikinci sırada tamamlayan Türkiye, Avusturya'yı da geçerek çeyrek finale adını yazdırmayı hedefliyor. Ayrıca Leipzig şehrinde aynı adı taşıyan stadyumdaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak.

EURO 2024 GRUPLARDA NELER OLDU?

A Milli Futbol Takımı; Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile tamamladı. Ayrıca Portekiz birinci sırada çıkarken, Türkiye ikinci sırada yer aldı.

Avusturya ise; Hollanda, Fransa ve Polonya ile mücadele etti. Ayrıca D Grubu'nu 6 puanla lider olarak tamamladı.

Avusturya - Türkiye maçının galibi, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibi ile 6 Temmuz'da Berlin'de EURO 2024 çeyrek final mücadelesine çıkacak.

AVUSTURYA – TÜRKİYE MUHTEMEL 11'LERİ

Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Grillitsch, Baumgartner, Sabitzer, Laimer, Gregoritsch.

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Salih Özcan, Orkun, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper.

KARŞILAŞMAYI PORTEKİZLİ HAKEM YÖNETECEK

Avusturya ile Türkiye arasındaki mücadelede, Portekizli hakem Artur Soares Dias düdük çalacak.

Dias'ın yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi, Ukrayna Futbol Federasyonundan Mykola Balakin olacak.

Karşılaşmada Portekizli Tiago Martins ise VAR görevini üstlenecek.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NDA ÖNEMLİ EKSİKLER BULUNUYOR

A Milli Futbol Takımı'nda kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, Avusturya maçında forma giyemeyecek.

Milli Takım'da cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise, Avusturya - Türkiye maçında yerini alabilecek.

Avusturya'da ise Hollanda mücadelesinde ikinci sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Türkiye maçında forma giyemeyecek.

CEZA SINIRINA DİKKAT

A Milli Futbol Takımı'nda, Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor.

Turnuvada birer sarı kartı bulunan Salih Özcan, Zeki Çelik, Kenan Yıldız, Mert Günok, Uğurcan Çakır, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler Avusturya - Türkiye maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.