Günün röportajı Melik Yiğitel'den... Bakan Yumaklı'dan Özgür Özel'in iddialarına cevap

Yayın Tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 14:56:00

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 14:56:00

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 24 TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Yanan yerler imara açılacak" imasına da tepki gösterdi.

GUNES.COM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 24 TV ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını cevaplayan Bakan Yumaklı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de yanan alanların imara açılacağı iddiasına da cevap verdi.

"İZMİR YANGININA 5 DAKİKA İÇERİSİNDE MÜDAHALE EDİLDİ"

Yangınlara geç müdahale edildiği yönündeki iddialara açıklık getiren Bakan Yumaklı, şu ifadelere yer verdi:

"Biz orman yangınlarındaki başarıyı, yangın çıkmaması olarak görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan bir hassasiyet bekliyoruz. İzmir yangınına 5 dakika içerisinde müdahale edildi. Bu sözler söylenirken benim arkadaşlarım alevlerin arasına girmişti bile."

"ŞU AN AKTİF YANGIN YOK"

Türkiye genelindeki orman yangınlarına ilişkin son durumu aktaran Bakan Yumaklı, yangınların hepsinin söndürüldüğünü dile getirdi.

Bakan Yumaklı, "Akut döneminde toplam 306 yangın çıktı. Hepsine en geç 10 dakika içinde müdahale ettik. Şu an aktif yangın yok, hepsi söndürüldü." dedi.

"TÜRKİYE'NİN BU TARTIŞMADAN ÇIKMASI LAZIM"

Türkiye'nin yangın söndürme uçağı olmadığına ilişkin iddiaları yalanlayan Bakan Yumaklı, "Ben bunu 'saman ithal ediliyor' söylemine benzetiyorum. Türkiye'nin bu tartışmadan çıkması lazım." ifadelerini kullandı.

"YANAN ALANLAR İMARA AÇILACAK" İDDİASINA TEPKİ

Bakan Yumaklı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Yanan alanlar imara açılacak" yönündeki imasına sert tepki gösterdi.

Ormanlık alanların farklı bir şekilde değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Bakan Yumaklı, teminatın Anayasa olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı, şu ifadelerle sözlerini sürdürdü:

Teminat anayasadır. Ormanlık alanlar farklı bir şekilde değerlendirilemez. Yasaya karşı mı geleceğiz. Bazı iddialara cevap vermek zor oluyor.

Diyoruz ki; yanan alanlarla ilgili hiçbir ormanlık alan yapılaşmaya açılmamıştır ve başka bir amaçla kullanılmamıştır. Varsa örneğini göstersinler.

Şüphesi olan varsa 11 Kasım'da gelsin bizimle birlikte ağaç diksin

15 Eylül'e kadar alarm durumundayız.