"Bizim Çocuklar" çeyrek finalde! Avusturya 1-2 Türkiye maç sonucu...

Yayın Tarihi: 02 Temmuz 2024 Salı 23:54:00

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2024 Salı 23:54:00

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelen Türkiye, rakibini Merih'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Çeyrek finaldeki rakibimiz ise Romanya'yı saf dışı bırakan Hollanda oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeyrek finale yükselen A Milliler için tebrik mesajı yayımladı.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada grubunu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Türkiye, Avusturya'yı da geçerek çeyrek finale yükseldi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Rakibi Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Millileri Başkan Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajla tebrik etti.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya'yı yenerek çeyrek finale yükselen A Millî Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. #BizimÇocuklar'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.

MAÇIN YILDIZ MERİH DEMİRAL

Karşılaşmada 2 gol atarak öne çıkan Merih Demiral, UEFA tarafında da maçın oyuncusu seçildi. Demiral maç sonu yayıncı kuruluşa verdiği röportajında ise ilk sözleri "Ne mutlu Türküm diye" oldu.

DEMİRAL TARİHE GEÇTİ

İlk gol henüz 1. dakikada geldi. Merih'in attığı gol Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki en erken golü olarak tarihe geçti.

2 İSİM HOLLANDA KARŞISINDA CEZALI

Orkun 11. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. İsmail Yüksek ise 42. dakikada sarı kart görerek cumartesi günü oynanacak Hollanda maçında cezalı duruma düştü.

UZATMALARDA MERT GÜNOK KALESİNDE DEVLEŞTİ

Mert Günok, uzatmalarda yaptığı kritik kurtarışlarla nefesleri kesti. Mücadelenin 90+4. dakikasında Avusturya gole çok yaklaştı. Baumgartner'in kafa vuruşunda Mert Günok muhteşem bir kurtarış yaparak kalesinde adeta devleşti.

"ELLERİNE SAĞLIK MERT"

Karşılaşmanın son dakikalarında kalesinde devleşen Mert Günok'a bir tebrik de Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'tan geldi. Bakan Bak, sosyal medya hesabı üzerinden "Ellerine sağlık Mert" ifadelerini kullandı.

İşte sosyal medyada çok konuşulan ve kısa süre içerisinde en çok izlenen videolar arasına giren Mert Günok'un o kurtarışı...

ÇEYREK FİNALDE RAKİP HOLLANDA

Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi ise Romanya'yı 3 golle geçen Hollanda oldu. Türkiye-Hollanda çeyrek final maçı ise 6 Temmuz cumartesi günü oynanacak.

İKİ TAKIMINDA MAÇA BAŞLADIĞI İLK 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Kaan Ayhan, Orkun, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper.

Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Schmid, Laimer, Baumgartner, Sabitzer; Arnautovic.

AVUSTURYA 1-2 TÜRKİYE MAÇ SONUCU (ÖZET GOLLER)

Leipzig Stadyumu'nda oynanan maç adeta golle başladı.

Türkiye 1. dakika içinde öne geçti. Maçın 57. saniyesinde Arda Güler'in sağ kanattan kullandığı korner sonrasında kale sahasında karambol oluştu. Kaleci Pentz'in çizgi üzerinde müdahale ettiği topu tamamlayan Merih Demiral, ay-yıldızlıları 1-0 öne geçirdi.

5. dakikada Avusturya gole yaklaştı. Schmid'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale sahasında karambol yaşandı. Arka direğe seken topa müdahale eden Merih Demiral, Baumgartner'in meşin yuvarlağı boş kaleye göndermesine izin vermedi.

19. dakikada kaleci Pentz'in önde olduğunu gören Arda Güler, orta sahadan kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

25. dakikada Türkiye gole yaklaştı. Arda Güler, sağ kanattan köşe vuruşunu tehlikeli noktaya gönderdi. Kale sahasında iyi yükselen Merih Demiral'ın kafa vuruşunda top üstten az farkla dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Avusturya 51. dakikada gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Marko Arnautovic'in yaptığı vuruşta Mert Günok gole geçit vermedi.

59. dakikada Arda Güler'in kullandığı kornerde topa iyi yükselen Merih Demiral yaptığı kafa vuruşuyla kendisinin ve Türkiye'nin 2. golünü kaydetti ve skoru 2-0 yaptı.

Milliler, Barış Alper Yılmaz'la maçın 90+3. dakikasında gole çok yaklaştı fakat Avusturya kalecisi gol izni vermedi.

Mücadelenin 90+4. dakikasında Avusturya gole çok yaklaştı. Baumgartner'in kafa vuruşunda Mert Günok muhteşem bir kurtarış yaptı. Maçta başka gol olmadı ve 2-1 sona erdi.

EURO 2024 ÇEYREK FİNAL MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Ay-yıldızlıların da arasında bulunduğu 8 takım, yarı final için mücadele edecek.

EURO 2024'te son 16 turu mücadeleleri bugün oynanan iki maçın ardından tamamlandı. Rakiplerini saf dışı bırakan Almanya, İspanya, Fransa, Portekiz, İngiltere, İsviçre, Hollanda ve Türkiye adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Avrupa Şampiyonası çeyrek final eşleşmelerinin gün ve saati belli oldu.

EURO 2024'te çeyrek final karşılaşma takvimi şöyle:

5 Temmuz Cuma:

19.00 İspanya - Almanya (Stuttgart Arena)

22.00 Portekiz - Fransa (Volksparkstadion)

6 Temmuz Cumartesi:

19.00 İngiltere - İsviçre (Düsseldorf Arena)

22.00 Hollanda - Türkiye (Berlin Olimpiyat)

EURO 2024 FİNAL MAÇI 14 TEMMUZ'DA

Öte yandan turnuvada yarı finale yükselen takımlar 9-10 Temmuz tarihlerinde karşılaşacak, final ise 14 Temmuz tarihinde oynanacak.