Gelinler neden çiçek taşır? Nedenine çok şaşıracaksınız…

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 20:47:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 20:47:00

Düğünlerde gelinin elinde bulunan çiçeğin ne anlama geldiğini biliyor muydunuz? Gelin buketi, düğünlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Yani sonuç olarak bir gelini elleri boş görseniz tuhafınıza gitmez miydi? Peki bu gelenek nasıl başladı? Neden hala devam ediyor? Gelinlerin ellerinde buket taşıması neyi simgeliyor? Eğer bu soruların cevaplarını arıyorsanız, sizi aşağıya alalım…

Düğün cemiyetlerinde gelinlerin ellerinde olan çiçek buketleri, geçmiş zamanlardan gelen bir adettir. Eskiler geçmişte çok sık banyo yapılmadığı için vücut kokusunu maskeleme amacıyla kullanıldığını iddia ediyor. Ancak kesin bir kanı maalesef ki yok.

ÇİÇEK İÇERMİYORDU

En eski gelin buketleri çok fazla çiçek içermiyordu. Hatta hiç içermediğini dahi söylemek mümkün. Çiçek yerine buketler çoğunlukla otlardan oluşuyordu.

SARIMSAK BUKETİ

Gelinlerin ellerinde taşıdıkları buketler, geçmişte sadakatı temsil ediyordu. Hatta buketlerin arasında sarımsak dahi kullanılırdı. Çünkü sarımsağın, gelini kötü olaylardan koruduğu düşünülürdü.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇİÇEK BUKETİ

Geçmişten günümüze gelen çiçek buketi yıllar içinde değişime uğradı. Artık insanlar, gelin buketlerine çeşitli çiçekler ve bitkiler ekliyor. Örneğin kadife çiçekleri, 16. yüzyılda sadakat ve sonsuz aşkın sembolü olarak popülerlik kazandı.

ARTIK SADECE GELİNLER DEĞİL HERKES ÇİÇEK GÖNDERİYOR

Viktorya döneminde, çiçekçilik (çiçek dili) yaygın bir moda haline geldi. Artık insanlar sadece düğünlerinde değil birbirlerine belirli anlamları olan, özenle hazırlanmış çiçek buketleri göndermeye başladı. Bunun devamında ise gelin buketleri günümüze kadar ulaştı.