20 yıl önce doktoru tavsiye etti! Panik ataktan kurtuldu ama...

Yayın Tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 17:19:00

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 17:19:00

Geçirdiği panik atak rahatsızlığı sonucu doktor tavsiyesiyle koleksiyonculuğa başladı ve bu tutkusu dönüm noktası oldu. İşte paniğin tutkuya dönüştüğü o yolculuğun detayları...

Kocaeli'de yaşayan Ali Kurt yaklaşık 20 yıl önce geçirdiği panik atak rahatsızlığından sonra doktor tavsiyesiyle koleksiyonculuğa başladı ve bugün 10 bini aşkın koleksiyon parçasıyla Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir koleksiyonun sahibi oldu.

Kurt'un evinin yarısını adadığı koleksiyonunda 3 bin ahşap oyuncak, 3 bin DVD, 450 çeşit kalem tıraş, sayısız gaz lambası, saat, sandık, atlı karınca gibi pek çok obje yer alıyor. Ayrıca, 20 bin klasik puluyla da dikkat çeken koleksiyon, Kurt için bir hobi olmanın ötesinde, yaşam biçimi haline gelmiş durumda.

23 PUL DEFTERİYLE YOLA ÇIKTI

Bu tutkusuna geçirdiği rahatsızlık sonucunda doktor tavsiyesiyle başladığını söyleyen Ali Kurt, koleksiyonculuğa başlarken 23 pul defteriyle yola çıktığını belirtti. "Koleksiyonum için bit pazarlarına gittim, internet üzerinden alışveriş yaptım ve böyle bir birikim elde ettim." diye konuştu.

İLAÇ DEĞİL HOBİ TEDAVİ ETTİ!

Bu hobiyle panik atak gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavi edilebileceğine inandığını vurgulayan Kurt, "Benim gibi psikolojik tedavi gören insanlara ilaçlı tedavi yerine böyle bir hobi edinmelerini öneriyorum. Ayrıca bu hobi, evdeki çocuklar için de oldukça güzel bir uğraşı oluyor" şeklinde konuştu.

HEDEFİ MÜZE AÇMAK

İleride dükkan ya da müze açmayı hedefleyen koleksiyoner, bu işte ailesinin desteğinin çok büyük olduğunu belirtti. Bu işin ruhsal olarak insanları rahatlattığını ve kültürel açıdan bir belge olduğunu ifade etti.

Bu işte ailesinin desteğinin çok büyük olduğunu belirten Kurt, "Örnek olmaya çalışıyorum. Bu iş kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Ruhsal olarak da insanları rahatlatıyor." dedi.