Uykular haram oldu! Yastığınız tuvaletten “17 bin kat” daha kirli… Meğer sebebi buymuş

Yayın Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 16:53:00

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024 Çarşamba 16:53:00

Hepimiz uykuya biraz da olsa düşkünüzdür. Kendimizi güvenme ve huzurlu hissettiğimiz yerlerden biri ise yatağımız olabilir. Peki ya size yastığınızın sandığınız kadar temiz olmadığını söylesek… Haberimizi okuyunca eskisi kadar rahat uyuyabileceğinizi pek sanmıyoruz. Dikkate almanızda fayda var! Yoksa zararlı bakteriler ile koyun koyuna uyuyabilirsiniz, bizden demesi…

Üstüne bir şey dökülmeden değiştirmeyenlerdenseniz yandınız. Çünkü vücudunuz her gece siz uyurken tam 15 milyon cilt hücresi döker. Ancak tek sorun bu da değil. Yanlışlıkla bu hücreler soyulabilir ve siz bunları yutabilirsiniz bile.

BÖCEKLER İLE BİRLİKTE UYUMAK

Bir sorunumuz daha var. Bahsettiğimiz hücreler biriktikçe böcekçiklerde yatağınızda üremeye başlar. Böylece böceklerle birlikte uyumaya başlayabilirsiniz. Sorun sadece böceklerle de bitmez. Nevresim takımınızda mantarlar ve bakteriler de oluşmaya başlar.

YASTIK KILIFLARI, KLOZETLERDEN 17 BİN KAT KADAR PİS

Bir yatak markası bu konuyu enine boyuna araştırmış. Çalışmanın sonucunda ise kullandığınız yastık kılıflarının ortalama klozet kapağından tam 17 bin kat daha fazla bakteri barındırdığı ortaya konuluyor.

KÖTÜ HUYLU BAKTERİLER

Çarşafların da arta kalan yanı yok! Yatağa serilen çarşaflar sadece ve sadece 1 hafta kullanımda banyo kapısının kolundan 25 bin kat daha fazla bakteri üretiyor. Üstelik bahsettiğimiz bakteriler iyi huylu da değil!

BAKTERİ YUVASI

Yastık kılıfları ve çarşaflarda üreyen bakteriler, zatürre gibi enfeksiyonlara neden olabileceği gibi antibiyotik direncine katkıda bulunabilecek suşları içerir. Yatak yüzeylerinde tipik olarak gıda zehirlenmesiyle ilişkilendirilen bakteriler bile bulunmuştur.

KESİNLİKLE YÜKSEK ISIDA YIKAYIN

'Ama benim sadece bir nevresim takımım var' diyorsanız bu bahane değil! Kesinlikle yastık kılıflarınızı ve çarşaflarınızı en az haftada 1 kere değiştirin. Ayrıca olabildiğince de sıcak ısıda yıkamaya özen gösterin. Yoksa zararlı bakteriler ile koyun koyuna uyuyabilirsiniz, bizden demesi...